Unna dig själv flytthjälp

Att flytta kan vara en skrämmande uppgift, särskilt om du inte är bekant med processen. Med hjälp av flytthjälp kan du göra processen mindre skrämmande.

Flytthjälp är en tjänst som hjälper dig med alla uppgifter som rör flytten – packa, packa upp och hitta ett nytt boende. Det finns i olika former och till olika prisklasser.

Den mest populära formen av flytthjälp är professionella flyttare och hjälpare eftersom de erbjuder tjänster till överkomliga priser. Det finns dock andra alternativ för de som inte har råd med professionella flyttare eller hjälpare – som självhjälpswebbplatser som ger detaljerade instruktioner om hur du packar dina saker och hur du packar dem väl så att de inte skadas under transporten.

De 5 sakerna du behöver tänka på när du anställer flyttare

När du ska flytta måste du tänka på flera faktorer innan du anställer flytthjälp.

  • Antalet personer som är inblandade i flytten
  • Storleken på dina möbler och tillhörigheter
  • Längden på flytten
  • Vad är budgeten för att flytta?
  • Vilken tidsram har du för flytten?

Kostnaden för flytthjälp

Att flytta är en stressande och dyr process. Kostnaden för flytthjälp brukar börja nere runt 5 000kr, men kan vara så hög som 100 000kr, och även om det sällan blir så dyrt finns det anledningar till att många människor letar efter sätt att flytta på egen hand.

Vissa företag försöker skära ner på kostnaderna men det är svårt att dra ner så mycket på transportkostnader, så att kolla på andra alternativ är en bra idé som du kan läsa om här nedanför.

Tips för att spara pengar på att anlita en flyttfirma

Flyttfirmor kan vara dyra, speciellt när du inte planerar i förväg. Flyttfirmor tar vanligtvis betalt per timme och det är inte ovanligt att spendera 10000kr eller mer på en enda flytt.

Här är några sätt du kan spara pengar på att anställa flyttare:

  • Låt en vän hjälpa dig att flytta dina föremål istället för att anställa flytthjälp.
  • Packa först allt i lådor och lasta sedan in dem i din bil eller skaffa en flyttbil.
  • Köp mindre föremål som möbler i butiker som IKEA och montera dem själv innan du packar dem för flytten.
  • Använd tjänster som Uber för att transportera dina ägodelar istället för att anställa flyttare.

Verktyg du behöver från en flyttfirma

Att flytta är en stressig tid, men det behöver det inte vara. En professionell flyttfirma kan ge dig de verktyg du behöver för att göra din flytt så enkel och stressfri som möjligt.

En flyttfirma kan förse dig med ett paket som innehåller packtejp, bubbelplast, möbelunderlägg och filtar, lådor för att packa ömtåliga föremål med mera. De kan till och med erbjuda dessa tjänster gratis i vissa fall!